top of page

Co nám vadí na chlapech už při randění

Milé dámy, víte, že povětšinou střílím do vlastních, ženských řad. Tento článek je však svým způsobem výroční, Jak to vidí Lasice totiž vychází pravidelně každý pátek, a dnes je tomu už dva roky! A tak jsem se rozhodla dát vám dárek a najít nějakou tu “špínu” pro změnu na chlapy! I ti mezi sebou samozřejmě mají takové, kterým zrovna nejde říkat pan Božský. Někteří to dotáhnou jen na první rande a pak šlus. Co je vlastně to, co nám vadilo?


NEDOSTATEČNÁ HYGIENA A NEVHODNÉ OBLEČENÍ

Člověk by si myslel, že hygiena je základ, přesto je to jedna z častých výčitek na vrub mužů, která ženy odradí na dobro! Je to vlastně jediná zásadní věc, která je ve stížnostech na mužský vzhled zmiňována. Nenuťte mě však, prosím, do konkrétního výčtu mužských hygienických prohřešků… Ženy většinou opravdu neřeší velikost bicepsů, souměrnost tváře nebo prvoplánovou atraktivitu. Jde jim o to, aby byl muž udržovaný a alespoň nějakým způsobem o sebe dbal. Jedna z věcí, která se týká vzhledu a kterou řešíme, je oblečení a možná překvapivě – zuby. Když chlap přijde na rande do divadla v kraťasech, často si zničí vyhlídky na jakýkoliv další kontakt. Stejně tak dokáže odradit neudržovaný chrup. Myslím, že v tomto směru nechceme moc, ale alespoň nějakou základní údržbu. Proti tomu, co “musíme” dělat my, je to snad kousnutelné.

NEVYCHOVANOST

S nástupem “me too” se někteří muži začínají obávat podržet dveře nebo pomoct do kabátu, aby nebyli nařčeni ze sexismu. Buranství a nevychovanost se ale za tuto “módu” neschová! Nemusí to být zrovna dvojče Ladislava Špačka, ale gentlemanské chování je ženami upřednostňováno a jeho opak odmítán. Víc asi netřeba dodávat.

MAMÁNEK

Mamánci jsou opět výdobytkem dnešní doby. Bydlet do 35 let s maminkou a nechat o sebe pečovat není výjimkou. My ženy víme, jak to může být s tchyněmi náročné, takže dobrovolně lézt do vztahu s mamánkem chce značnou dávku odvahy nebo zoufalství. Když chlap vypráví o drahé mamince víc než o práci, sportu nebo sexu, je to na pováženou. A protože jsou si toho ženy vědomy, jakmile zavětří, že je jejich objev maminčin mazánek, randění zatnou tipec.

SOBEC

Mele o sobě a nezajímá se o tebe. Jakmile si na rande vyslechneš vše o něm, co ON chce, co ON nechce a vše se děje v módu já, já, já, není divu, že v randění nemáš chuť pokračovat.

FRAJERSTVÍ

Honění si ega na prvním rande, kdy chlap dokazuje, co všechno umí, ví, kde byl, koho zná a kolik má, otráví nejednu z nás. Často to může být spojené s nevhodným chováním k personálu, například v restauraci. Frajerství v dobrém slova smyslu se nemusí dokazovat a je všeobecně přijímáno. To “frajerství”, které ženy nemusí, je totiž spíš falešné sebevědomí, kterým se má zakrýt pocit nedostatečnosti inkriminovaného muže.

ZOUFALOST

Podceňování se, shazování se, neustále omlouvání se nebo evidentní nutnost sehnat ženskou z muže činí neudatelný kus. Jakmile začne na prvním rande o společné budoucnosti, je jasné, že mu nejde tolik o konkrétní ženu, jako o to urvat vztah. Tato chyba se samozřejmě vyskytuje hojně hlavně u žen, ale kupodivu ani mužům není cizí. Každopádně přes zoufalost stejně jako přes nějaké nechutnosti týkající se nedostatečné hygieny nejede v prvním dojmu vlak. Jestli má chlap problém sehnat ženskou, měl by si okamžitě zhodnotit vlastní sebevědomí a něco s tím dělat. A vzhled ani peníze s tím nemají mnoho společného, znám mnoho případů, kdy muž neměl v podstatě nic kromě sebevědomí a ženy na něj letěly jako vosy na bonbon.

LAKOMSTVÍ

Přestože se některé ženy odnaučily zdravě přijímat, stále je jich většina, která vítá, když se muž na prvním rande prokáže jako solidní hostitel. Pozvat ženu na rande a pak se zeptat, jestli účet vezmou na půl, položí nejednu potencionální feministku. Peníze a čas jsou drahé a tak investice obojího do ženy, bývá předmětem pozorování. Ženám totiž značí, jak je to se zájmem muže a ochotou do ní investovat, což je z evolučního hlediska jedno z esenciálních měřítek pro výběr partnera. Navíc to má co dočinění i s galantností, viz bod číslo 2. Jestliže se chlap tedy projeví jako kolenovrt, rapidně mu to ubírá na atraktivitě. Na zlatokopky zapomeňte, tady jde o normální ženy. Nejde o to, pozvat ji do nejdražší restaurace. Ať se každý zařídí dle jeho možností, ale pokud ZVE, tak ať platí.

STĚŽOVÁNÍ SI

Na svém Instagramu @jak_to_vidi_lasice jsem od sledujících zjišťovala, co jim vadí na protějšku při seznamování a právě stěžování si se hodně opakovalo. Ať je to stěžování na práci, bývalku, rodinu, kamarády, život, politickou, ekonomickou nebo ekologickou situaci, ženám to vadí. Muž se tím totiž v podstatě staví do role oběti – chudáka, který brblá, co všechno je špatně, ale nic s tím nedělá. A ještě s tím otravuje na rande. Není divu, že se do druhého kola už nedostane…

Tak jak to je?

Vybíráš si stále dokola nevhodné partnery? Najdi cestu ven a objednej se na konzultaci v záložce Rezervace. Pro inspiraci a tipy sleduj Facebook: Jak to vidí Lasice nebo Instagram: @jak_to_vidi_lasice

239 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Jak dodržet předsevzetí

Známe to asi všichni, prvního ledna si dáme klidně několik předsevzetí a za den, týden, měsíc na to jsou fuč. Fitness centra a jejich nával po Novém roce, který ale vydrží stěží do dalšího měsíce, jso

Předsevzetí pro lepší vztah

jaká předsevzetí vám mohou zlepšit vztah? PĚKNĚ SE PŘIVÍTAT Často přicházíme utahaní z práce a s partnerem se nijak zvlášť nevítáme. Každý má za den své věci, které mu třeba mohly zkazit náladu, ale n

Přestaňte rozdávat levný sex!

„Chlapům jde jenom o sex.“ „Vyspal se se mnou a už se neozval.“ „Chlapi se dneska nechtějí vázat a už ani na pořádné rande vás nepozvou!“ Toto jsou hlášky, které slýchám od žen a kvůli kterým by člově

bottom of page